Moksabustio

Moksibustiossa eli lämpöhoidossa akupisteitä käsittellään moksaa polttamalla, jossa moksapuikon tuoman lämmön vaikutus kulkeutuu lempeästi akupisteeseen. Moksa vaikuttaa verenkiertoa, immuniteettiä ja kehon energiatuotantoa vahvistavasti, ja sillä voidaan hoitaa esimerkiksi erilaisia kiputiloja, vilustumisia, uupumusta tai ruoansulatusongelmia.

Moksassa kuumennetaan akupunktiopisteitä, neuloja tai meridiaaneja ja pyritään aktivoimaan meridiaanikanavan tai pisteen toimintaa. Moksa on koettu vahvistavana ja elinvoimaa lisäävänä. Moksausaika on yleensä 15-20 minuuttia ja riippuen moksan tarkoituksesta. Moksaa voidaan tehdä päästä varpaisiin ja sen vaikutukset saattavat tulla enemmän viiveellä kuin akupunktion.

Käytän perinteisen moksan sijaan nykyaikaista sähköistä moksa- laitetta Premio 10 Moxa, joka tuottaa infrapunavaloa. Moksan polttamiseen verrattuna tämä menetelmä on turvallinen, savuton ja hajuton mutta sillä on samat lämpöominaisuudet kuin tavallisella moksalla. Käytän moksaa tarvittaessa akupunktion tai kuppauksen yhteydessä.

Moksabustio eli Lämpöhoito on miellyttävä hoitomuoto akupunktion lisänä.