Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia on kehoa ja sen toimintoja vahvistava ja tasapainottava, ongelmia ja epätasapainotiloja hoitava sekä kehon jännityksiä poistava hoitomenetelmä. Se on myös hyvä immuniteettia vahvistava ja terveyttä ylläpitävä miellyttävä ja rentouttava kokonaisvaltainen hoitomuoto. Vyöhyketerapiassa perusajatus lähtee siitä, että ihmisen koko keho on pienoiskoossa heijastuneena jalkateriin. 

Vyöhyketerapiassa käsitellään jalanpohjassa olevia kehon elimien heijastepisteitä painamalla ja hieromalla. Toiminta perustuu hermoston ja sen kautta tapahtuvaan viestintään. Vyöhyketerapialla pyritään stimuloimaan kehon omaa puolustusmekanismia, jotta ihmisen oma keho torjuisi kohde-elimessä olevan häiriötilan. Vyöhyketerapian jälkeen voi tuntua rentoutta ja raukeutta, unen syvenemistä sekä fyysisen ja henkisen vireyden lisääntymistä. 

Vyöhyketerapiasta voi saada apua mm. hormonaalisiin häiriöihin, uupumistiloihin, stressiin, unettomuuteen, maha- ja suolisto-ongelmiin, virtsatievaivoihin, aineenvaihdunta ongelmiin, lapsettomuuteen, verenkierrollisiin ongelmiin.

Ensimmäinen vyöhyketerapiakerta sisältää alkuhaastattelun. Joka vyöhyketerapiakerralla aloitetaan lämpimällä jalkakylvyllä jossa merisuolaa ja eteeristä öljyä, jonka jälkeen käsittelen jalanpohjien vyöhykepisteet, lisäksi tarvittaessa käsittelen myös korvan ja käsien pisteitä. Jalanpohjan käsittely tehdään öljyllä, johon sekoitetaan luonnollista eteeristä öljyä oman tarpeesi mukaan. Hoitokertaan on hyvä varata aikaa 60min. Vyöhyketerapiaa suositellaan hoitosarjana 3 - 5 kertaa, kerran viikossa. Hoidon jälkeen on hyvä ottaa rennosti loppupäivä, pukeutua lämpimästi ja juoda tavanomaista enemmän vettä.

Vyöhyketerapia auttaa kehoa parantamaan itse itsensä.