Massage

Massage kan hjälpa kroppen att återhämta sig och behandla smärtproducerande problemområden i musklerna. I praktiken värmer, slappnar och sträcker massagen ut musklerna. Under massagen ökar flexibiliteten i musklerna när de slappnar av. Samtidigt ökar blodcirkulationen och lymfcirkulationen ökar.

Massage hjälper effektivt att slappna av inte bara kroppens muskler utan även sinnet. Det har en avstressande och lugnande effekt. Generellt behandlas även fysiska symtom och smärtor orsakade av stress med massage som ofta sitter till exempel i axelpartiet.

Rätt typ av massage, utförd med rätt tekniker, förbättrar kroppens övergripande välbefinnande och främjar hormonell aktivitet. Under massagen frigörs hormoner och enzymer som har en positiv effekt på kroppens normala funktion. Vissa av dessa hormoner påverkar också direkt hjärnan och njutningen - till exempel har endorfinet som frigörs vid massage inte bara en euforisk utan också en smärtlindrande effekt.

Det är möjligt att boka behandlingar i perioder om 45 till 75 minuter, vilket inkluderar en första intervju första gången.

Massage hjälper mot kroppssmärtor och stelhet