Zonterapi

Zonterapi är en behandlingsmetod som stärker och balanserar kroppen och dess funktioner och eliminerar spänningar i kroppen Det är också en bra immunitetsstärkande och hälsofrämjande trevlig och avkopplande holistisk behandling. Zonterapins grundprincip bygger på att hela kroppen i miniatyr är projiserad på fotsulorna.

I zonterapin behandlar man kroppens projicerade punkter på fotsulorna genom att trycka och massera. Behandlingen baserar sig på aktivering av nervsystemet och dess kommunikation till motsvarande organ. Zonterapi syftar till att stimulera kroppens egna försvarsmekanism så att den egna kroppen bekämpar störningar i målorganet. Efter zonterapin är känslan avslappnad, sömnen djupare och en ökning i fysisk och mental aktivitet är sannolik.

Zonterapi kan vara till hjälp vid bland annat hormonella störningar, utmattning, stress, sömnlöshet, mag- och tarmproblem, urinvägsproblem, metaboliska problem, infertilitet och problem med blodcirkulation.

Den första sessionen av zonterapi innehåller en första intervju. Varje zonterapisession börjar med ett varmt fotbad med havssalt och eterisk olja, varefter jag bearbetar zonpunkterna på fotsulorna. Vid behov behandlas också zonpunkter vid öra och handflata. Behandlingen av fotsulan utförs med olja, i vilken naturlig eterisk olja blandas enligt dina egna behov. Det är en bra idé att reservera 60 minuter för behandlingssessionen. Zonterapi rekommenderas som en serie av 3 till 5 behandlinga en gång per vecka. 

Efter behandlingen är det bra att ta det lugnt resten av dagen, klä sig varmt och dricka mer vatten än vanligt.

Zonterapi hjälper kroppen att läka sig själv